28 november 2021

Sieraden, waarom dragen we ze?

2 min read
sieraden

Sieraden heb je in vele soorten, maten en kleuren. Van zilver tot goud tot alle kleuren van de regenboog. Van fabriek geproduceerde sieraden, tot handgemaakte sieraden. Van metaal tot hout tot echt goud. En dan heb je ook nog een keuze in ringen, armbanden, kettingen, horloges en ga zo maar door. Echter wat is toch de reden dat wij sieraden dragen? Vroeger was dit heel anders dan nu.

Vroeger

Het gerucht gaat dat men denkt dat sieraden zolang bestaan als dat de mensheid bestaat. Alleen waren sieraden toen heel anders, zo droegen mensen dan bijvoorbeeld een ketting van botten om te laten zien dat ze sterk waren of dat ze bij een bepaalde stam hoorden. Later droegen de Egyptenaren sieraden en denkt men dat zij de eerste waren die ook sieraden van goud droegen. Ook de Egyptenaren droegen de sieraden om te laten zien wie er de macht had, het liet zien dat je geld en macht had.

Tegenwoordig

Tegenwoordig worden sieraden gedragen omdat we ze mooi vinden en ze goed bij een outfit vinden passen. Daarnaast zal het ook zeker voor meerdere mensen toch een manier zijn om te pronken met hun bezittingen, het geeft toch wel een bepaalde uitstraling wanneer je mooie sieraden draagt. Echter dragen nu zoveel mensen sieraden dat mensen steeds meer de behoefte hebben om unieke sieraden te hebben. Een manier om echt unieke sieraden te hebben is door handgemaakte sieraden te kopen. Zo maakt art by daan sieraden met de hand waardoor ieder sieraad 100% uniek is.

Maar naast dat sieraden mooi zijn, iets uitstralen en uniek kunnen zijn, worden ze ook gebruikt om herinneringen mee vast te leggen. Een voorbeeld hiervan is de trouwring, deze ring zal je voor altijd herinneren aan die dag uit je leven. Echter had vroeger het dragen van sieraden een andere functie.

More Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *